Bangkok

Nou.. inmiddels zijn we al wat meer gewend!! We hebben al verschillende stadswandelingen er op zitten en hebben ook een ander hostel gevonden.. met zwembad! Die hebben we nog niet uitgeprobeerd, maar gaan we morgen zeker doen. We hebben Chinatown gezien, een wijk met smalle straatjes en steegjes, vol met kraampjes en eettentjes! Druk, maar gezellig! En al het eten ruikt zo lekker, helaas durfen we het eten van de echte kraampjes op straat nog niet helemaal aan! Aangezien we nog niet zo veel zin hebben om ziek te worden. Maar ook voldoende restaurantjes die er wat betrouwbaarder uitzien! Erg lekker allemaal en goedkoop! 
We hebben het nieuwe centrum gezien met haar gigantische shoppingmalls! Niet voor te stellen hoe ontzettend groot deze zijn! We zijn er twee van de (hoeveel?) tien doorgelopen.. maar dat was al niet eens haalbaar in een dag.. Op de bovenste verdieping hebben we een hele grote bioscoop gevonden, een bowlingbaan, overal sportscholen etc. Het zijn echt entertainment paradijsen.. De meeste malls lopen ook over in elkaar, met skywalks en de skytrain.. je hebt dus ook niet eens echt door op welke etage van de acht (?) je zit!!
Verder hebben we ook al een deel van het oude centrum gezien met een heleboel wats (tempels), boedha’s en het paleis.. Indrukwekkend, vooral ook hoeveel mensen daar ook zijn en hoe ontzettend belangrijk het voor ze is!

Wat ons verder nog opvalt hier in Bangkok:

 • Wat zijn er ontzettend veel tuktuk’s.. inmiddels worden we er wel een beetje boel gek van! Ze stoppen constant naast je op de weg.. ‘tuktuk sir?’ En willen je overal en nergens naar toe brengen.. (waar wij niet naartoe willen!)
 • De stoplichten tellen af!! Naast het groene of rode licht zie je de seconden aftellen, zolang het licht nog op rood of op groen staat! Handig! Behalve de brommertjes word je er vast geduldiger van!
 • Wat zijn er trouwens ook ontzettend veel brommertjes en scooters (vespa’s). Ze gaan overal tussendoor! Zelfs door de smalste straatjes in Chinatown, waar je al moeite moet doen om met twee rijen mensen langs elkaar te lopen!
 • Ambulancespersoneel rijden ook op brommertjes!
 • De mensen buigen contant naar de boedhas en andere gouden dingen..
 • Er is ontzettend veel verschil tussen arm en rijk.. En allemaal dwars door elkaar.. Naast dat super grote, luxe hotel of mall, staat zo een huisje dat eruit ziet alsof het bijna uit elkaar valt!
 • Alle kabels (!!) gaan niet door de grond, maar hangen in de lucht! Raar gezicht! Zoveel kabels over straat! 
 • De macs zijn 24 uur open en hebben een delivery service!!

Inmiddels hebben we ook onze verdere tocht deels gepland en geboekt. Over drie dagen gaan we eerst naar de oude hoofdstad voor nog oudere wats e.d.. Daarna gaan we door naar Chiang Mai, voor de jungle trekking. En dan naar de grens van Laos.. om vanaf daar met de boot Laos een stuk in te gaan!

Volgende verhalen volgen!!! Liefs, Dennis en Marielle

10 thoughts on “Bangkok”

 1. Hoi wereldburgers,
  Klinkt heel erg goed allemaal. Kijk inderdaad maar uit met het eten bij die kraampjes want ik weet er alles van.
  Ben benieuwd naar de mooie plaatjes. Net nog serie over Thailand en Indonesie op tv gezien, er staat jullie nog heel veel moois te wachten.
  Liefs vanuut Kampn

 2. Schatten!

  Dat klinkt goed allemaal! Ik ben jaloers. Hier in NL net een weekje OEROL gehad dus dat was heerlijk maar ondertussen weer gewoon achter de computer… Lijkt me Bangkok toch leuker! Nou geniet ervan en ik zal de verhalen volgen!

  Kus

 3. Dag lieverds!

  Heerlijk om jullie verhalen zo te kunnen volgen! Kan ik mooi afkijken van jullie avonturen… En wat moet het een paradijs voor jou zijn, Dennis, met een Mac die zelfs thuis bezorgt! Cultuurbarbaar! Geniet ervan en blijf vooral doorgaan met ons op de hoogte houden.

  Dikke kus!

 4. Hi,

  ja wat een mensenmassa en die stank in Bangkok he. De bestuurders van tuk-tuk zijn aan het eind van de dag ook high van de uitlaatgassen is mij toen verteld door de gids. Het volgende: Shang-Mai zal beter bevallen. Veel plezier.
  Joke

 5. Hoi,

  Het eten, de kruiden het ruikt heerlijk en het smaakt ook heerlijk. Geniet daarvan, wel zoveel mogelijk proberen, die Mac neem je thuis maar weer. Het zou jammer zijn wanneer jullie ziek zouden worden. Ga voor safe: verstandig niet op straat te eten maar in een restaurant, het liefst waar veel mensen zitten. Jullie zullen het wel weten, maar toch het kan niet vaak genoeg gezegd worden: wees voorzichtig met te gekruid eten, te koud drinken, ijsklontjes, etc. en drink elke dag minimaal 1 glas cola.

  doegies
  Joke

 6. Hallo dan Globetrotters,

  Wat een mooie foto’s, ben jaloers.
  Lijkt me mooi land.
  Dennis je hebt geluk met zoveel Mac’s, is beter
  dan bij de kraampjes eten haha.
  We blijven jullie blog volgen.
  Zijn benieuwd naar de verhalen en foto’s.

  Grtn,
  Daniël & Manon

  PS: die stoplichten met seconden
  moeten ze in NL ook doen haha 😉

 7. Ha lieve Jel en Dennis,

  Wat een heerlijke verhalen al!! Volgens mij zijn jullie al heerlijk aan het genieten van alle belevenissen. Geweldig, en die Mac 24 open is wel echt handigg!! Nou geniet ervan en ben alweer benieuwd naar de volgende update.
  Dikke kus vanuit Chile.

 8. Hey Mariel en Dennis,

  zo te zien hebben jullie twee daar dikke pret met wat jullie nu allemaal al gezien hebben. En zo doe ik ook meteen de komende maande weer voldoende kennis op over andere landen (handig die bullets 😉

  x lies

 9. Heee Mariel en Dennis,
  Vet mooie fotos! Ik ben jaloerss, ik wil ook naar Thailand!
  maaar.. ik ga Lekker naar Kroatie over 2 dagen!, k vind het zo Spannend…
  Wat lijkt me dat vet die TukTuk dingen, en dat eten moet je idd niet eten, vooral niet als er vlees etc bijzit (zegt Nick altijd)

  Ik wou nog even zeggen
  NIET OP JE GELD STAAAN! (perongeluk of express..)
  Dan kan je de dood straf krijgen , om dat die Koning/Koniging (of wat dan ook) daar op afgebeeld staat

  Dat wou ik even melden!

  Heeel veel plezier!! ;D

  Kus Stance

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.