Lang verhaal (maar wel leuk)

Hee allemaal!!!

Hoe is het met jullie!? Bedankt voor de berichtjes!!! Hoog tijd om weer eens van ons te laten horen! We hebben een boel gedaan! Zo zijn we vanuit Bangkok via Ayuthaya naar Chiang Mai gereisd waar we de jungle hebben verkend en hebben we ons best gedaan om in Luang Prabang, Laos te komen (ging niet geheel van een leien dakje), waar we nu dan toch zijn!

Laatste dagen Bangkok
Na in totaal iets meer dan een week in Bangkok te zijn geweest, hebben we de stad wel gezien! Gelukkig konden we nog een dikke aankoop doen, namelijk de ‘eee PC’. Dit aangezien de phototrackr software niet geinstalleerd kan worden op de computers in het internetcafe.

Ayuthaya
Vanuit Bangkok zijn we met de trein naar Ayutaya gegaan. Dat was de vorige hoofdstad van Thailand, maar is door Myanmar helemaal leeg geroofd. We zijn er drie dagen geweest in een super leuk guesthouse.. En hebben het oude stadscentrum op de fiets daar verkend. Allemaal oude tempels.. en boedha’s. De eerste was heel mooi en indrukwekkend allemaal.. De tweede.. hee ja! anders, maar toch hetzelfde.. De derde en vierde.. ja weer boedha’s en vergaande torens! Mmm… Op een gegeven moment wel een beetje genoeg van gehad. Uiteindelijk dus maar snel weer terug naar de airco.

Voor het eten zijn we nog meegevraagd door (bleek later) de eigenaar om een kijkje te nemen bij ‘ the elephant village’. Er schijnen daar tussen de 300 en 400 olifanten te leven (met een ketting aan een paal, zielig!), waarvan we er een stuk of 50 hebben gezien. De olifanten werken overdag in de stad voor de toeristen, die een rondje op de olifanten kunnen rijden. ‘s Avonds gaan ze terug naar hun verblijf waar ze voor ze de wei in gaan een duik nemen in de rivier. Best leuk om te zien allemaal, vooral die kleine olifantjes die bijna op je voet gaan staan, maar wel met gemengde gevoelens.

Verder was er ‘s avonds niet echt veel bijzonders te doen in Ayuthaya en hebben we gekaart met de gastheren en dames van het guesthouse! Was gezellig en gelachen. Deze Thai konden aardig goed Engels, waardoor we wat meer vragen konden stellen over Thailand en de bevolking. Normaal gesproken is een dergelijk gesprek met een Thai best lastig, want verder dan ‘Hello, how are you, where do you come from?’ komen ze niet. 

Chiang Mai
Vanuit Ayuthaya hebben we de nachttrein naar Chiang Mai gepakt. Nachttrein, dat betekent dat je alle stoelen kan omklappen tot bedden! Erg veel toeristen, maar wel heel erg leuk! Gelukkig hadden wij de goede trein, die van 12 in plaats van 17 uur! De reis viel dan ook 100 % mee, prima geslapen. We werden alleen weer erg vroeg wakker gemaakt voor het ontbijt:
GOODMOOOOORNING! BREEAAAKFAST!!

Het was wel een beetje spannend toen we de trein in stapten. Allereerst zat er al iemand op onze plek, mm… En kwam de conducteur aan met een briefje, met de safety warnings! Je moet je waardevolle spullen mee naar bed nemen, je mag het raam niet open laten (we moesten nog een aantal keer stoppen ‘s nachts en anders wordt er misschien via het raam gejat) en je mocht geen eten van vreemden aannemen (Anders bedwelmen ze je en jatten ‘s nachts?!?!?!?)

Trekking
Vanuit Chiang Mai zijn we drie dagen op trekking geweest door de jungle! Super cool, maar zwaar!! We hebben olifant gereden (ja, van diezelfde die ook vastzitten met een ketting aan een paal). Uiteindelijk toch wel erg leuk. Iedere keer die slurf boven zijn hoofd als hij weer een banaan wil.

Verder veel gelopen, berg op berg af.. gezwommen in watervallen, heel veel mooie uitzichten, over de klei dijkjes van de rijstvelden gelopen, geslapen in hutjes, gekaart, biertjes gedronken, nog meer gelopen, trucjes geleerd en het james bond spel gespeeld, waar je uiteindelijk allemaal zwarte vegen van op je gezicht kreeg!!

Met ons waren vier Koreaanse meisjes, twee Slovenen, drie Mexicanen en twee hele grappige (onhandige) Engelse kerels. De Engelsen hebben het weten te presteren om bij iedere rijstveld in ieder geval 1, maar liever nog meer lichaamsdelen, onder te dompelen in de modder van het rijstveld. Uiteraard gepaard met heel veel gekrijs, geschreeuw en gemiep (of anderen hun tas wel even vast konden houden…) Onder de Mexicanen bevond zich een fotomaatje (voor Dennis). Uitgerust met Nikon D40x camera, 18-200 lens, externe flitser en een statief. Toch had de phototrackr ook het nodige bekijks.

Als afsluting van de trip zijn we nog wezen ‘raften’. Of eigenlijk meer op een gigantisch bamboo vlot de rivier afgedreven. Was erg leuk, konden we eigenlijk we de hele dag doen!

Op naar Laos
Voordat we naar Laos zijn gegaan, hebben we nog wat rondgescheurd in Chiang Mai op een gehuurd scootertje. Een beetje de omgeving verkend, langs de winkelcentra geweest en snel de kapper bezocht. Kwamen nog een gave vespa shop tegen, waar oude vespa’s worden gerestaureerd om uiteindelijk te verkopen en exporteren naar de westerse landen. Dennis was helemaal verliefd, vooral op de vespa met zijspan. Helaas hadden we even geen camera bij ons, aangezien we 9 kilo uit onze backpacks mee moesten slepen om op de post te doen (wat lopen de backpacks nu weer fijn).

Uiteindelijk zijn we afgelopen zaterdag vertrokken vanuit Chiang Mai-Thailand richting Luang Prabeng-Laos. Eerst met een ‘mini van’ naar de grenspost (Chieng Khong), daar een nachtje geslapen om de volgende dag de natuurlijke grens, de Mekong rivier, over te gaan. Lastig, lastig met het visa daar! Vooral erg vervelend was, dat je je paspoort constant moet afgeven en iemand er dan mee vandoor gaat om hem een uur later terug te geven.

Vervolgens bleek de ‘slow-boat’ overboekt te zijn en kregen we een aanbod om met de vip bus met airconditioning, die om 12.00 uur vertrekt en er 11 uur over doet, te gaan. En dit alles zonder extra kosten!!!
Goed aanbod volgens ons, dit aangezien de boot er twee dagen over zal doen en je op een houten bankje zou zitten. Daarbij kwam dat we ergens moesten overnachten waar geen pinautomaat was en we nog geen Laosse Kippen hadden. Dus hebben we het aanbod geaccepteerd.
Echter, vertrok de bus pas een uur later, had hij geen airco en was er niemand meer te bekennen van de organisatie die het geregeld had. Gelukkig hadden we ons paspoort nog.

De rit opzich was erg mooi. Het uitzicht was super en we reden door hele kleine dorpjes waar het leven echt back to basic is. Daarbij was het niet extreem warm en viel het dus best allemaal mee. Totdat het donker werd, het extreem begon te regenen en de weg overging van asfalt naar hobbels en gaten. Uiteraard moesten de nodige gaten ook nog even getest worden op diepte en als je toch al in het water staat, kan je ook nog wel zo’n lekkere kikker (of 5…) vangen. Hierdoor daalde de gemiddelde snelheid van ongeveer 60 tot 20 km/h. Uiteindelijk hebben we 505 km afgelegd in 16uur…!!! En kwamen we aan vannochtend om 5 uur. Uiteraard waren we toen pas op het busstation 6 km uit het centrum van de stad, vanwaar we met een aantal andere toeristen een tuktuk konden pakken. Natuurlijk was deze rit ook nog spannend, aangezien de benzine bijna op was en er nog geen tankstation open was. Gelukkig ging het meeste berg af.

Wat wel ontzettend gaaf was en wat we gelijk hebben meegepakt, is de ‘iedere ochtend door monniken gelopen soort van avondvierdaagse’ waarbij ze van de lokale bevolking allerlei eten krijgen.

Vandaag hebben we onszelf getrakteerd op een iets luxer hostel, zonder doorgezakt matras. Tevens heeft het hostel onbeperkt wireless internet en airco! WOHOO!!

Hopelijk hebben jullie onze update met plezier gelezen, sorry dat ie zo lang is. Volgende update komt sneller!

Groetjes, Marielle en Dennis

13 thoughts on “Lang verhaal (maar wel leuk)”

 1. ha ik ben de eerste.

  Hee vraagje; als ik iets met post restante (dat een poststuk op een postkantoor op je ligt te wachten, omdat je geen postadres hebt) naar jullie op wil sturen, naar welk postkantoor kan dat dan het best? maw: is er een plek waarvan jullie nu al weten dat jullie er sowieso langskomen?

  gegreot, Koos

 2. Hoi Marielle en Dennis , Zojuist jullie uitgebreid verhaal gelezen en de foto’s bekeken; indrukwekkend wat jullie allemaal doen en zien ! Is toch wel geweldig deze ervaring,kan niemand je meer afpakken!!!!Het afgelopen weekend waren we in Oldenzaal en logeerde in de Wilmersberg. Wat leuk he Mam haar nieuwe baan wij zijn erg blij voor haar en nu maar hopen dat het allemaal gaat lukken, maar waarom niet ze heeft veel energie en doorzettings vermogen.Waren Vrijdagmorgen bij Susanne en Sjoerd op de koffie in hun nieuwe” stulpje”, wat een moed is hier voor nodig niet alleen het opknappen ,maar toch ook wel wat in de eenzaamheid ik heb er alleen maar bewondering voor en hoop dat het allemaal voor ze gaat lukken!! Alleen al de moed om in Deventer te studeren en zoveel per keer te moeten reizen!! Zaterdag avond gezellig uit eten in een leuke lekkere tent heeel gezellig, Mam en ik gingen s’middags nog ff achter wat nieuwe kleding aan en….geslaagd!!
  Hier verder alles okidokie hebben een redelijke zomer,maar die worden steeds warmer las ik in de krant in het jaar 20… zal het hier ook over de 40o graden worden !!! Verheug u erover!!!!We kijken dus trouw op de site en bekijken alle foto’s!!! Prachtig dat dit allemaal kan! Goed liefies, tot de volgende keer met veel liefs,Opa en Oma.

 3. Hey Dennis en Marielle,

  Echt leuk wat van jullie te horen! Wat super dat jullie nog steeds samen zijn en zo’n mooie reis maken! Ben jaloers! Vorig jaar in juli na mijn afstuderen heb ik ook even mogen proeven van het reizen. Toen ben ik 3 maanden naar met name Peru geweest en nog even in Bolivia en Chili, echt super!
  En nu alweer sinds feb full time aan de arbeid… Helaas.

  Geniet ervan en ik ben benieuwd naar jullie volgende verhaal!

  Liefs Sandra (van de mooie tijd in switi sranan…)

 4. He Marielle en Dennis,

  Leuke verhalen en vette foto’s! Zo kan ik jullie reis een beetje meebeleven. Een beetje afleiding bij die saaie kantoorbaan van me, haha. Geniet ervan!
  Complimenten voor de site ook. Heb nog nooit eerder zo een verzorgde site gezien. Toch nog wat geleerd tijdens je afstudeerprofiel nieuwe media 😉

  Ben ook afgestudeerd trouwens, 7.5 op mijn scriptie en morgen diploma-uitreiking in de martinikerk.

  Groetjes, J.A.

  P.s. Dat kleine olifantje wilde je wel mee naar huis nemen zekr?

 5. Hoi Mariëlle (en Dennis natuurlijk, maar ja jou ken ik niet)

  Geweldig zo’n uitgebreid verslag en helemaal top dat jullie zo genieten. Voor mij vanachter m’n burootje een goeie afwisseling van al het geregel… heb ik ook een beetje vakantie…. Wens jullie errug veel plezier samen en blijf vooral genieten…. Ik lees in ieder geval met jullie mee….

  liefs
  Rieke

 6. Lieve reizigers,

  Wil even kort mijn complimenten geven voor de prachtige foto’s die jullie daar maken…erg mooi hoe jullie het “echte” leven daar op de foto kunnen zetten!

  En euh…natuurlijk ook veel plezier nog!

  Groeten,

  Wilrik

 7. He buurman en marielle,
  Mooie foto’s, ben benieuwd naar de rest van jullie reis.
  Liefs Annemarie

 8. Hey De en Ma,

  Klinkt allemaal supergaaf, ik ben echt jaloers. Zou graag weer die kant op gaan, maargoed een volgende keer maar weer! Ik ben benieuwd naar jullie volgende update!

  Groetjes Ewold

 9. He daar!

  Wat klinkt het allemaal heerlijk! Erg leuk om jullie verhalen te lezen en foto’s te bekijken. Wat een omgeving, geweldig!

  Blijf genieten, kus

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.